Кашлица при деца – как да се справим?

Кашлицата е един от най-често срещаните здравословни проблеми при малчуганите на всяка възраст и през всички сезони. Причините за появата й са различни – вирусни инфекции, алергии, рефлукс и др.

Как да помогнем на детето страдащо от мъчителна и упорита кашлица? Тук ще откриете полезни и практични съвети за разпознаване и справяне с кашлицата при децата

Научи всичко за кашлицата

Как да реагираме
при висока температура на дете?

Високата температура при детето предизвиква силно притеснение и тревога в родителите, особено когато възникне неочаквано.Нужно ли е веднага да потърсим лекарска помощ? Кога е най-добре да изчакаме организмът на детето сам да се пребори с високата температура?
Тук ще откриете ценни съвети, с които по-лесно ще се справите с проблема.

Научи повече за високата температура

Какво да правим, когато детето ни има зачервено око?

Детето ви често търка очите си и изпитва силен дискомфорт от сърбеж и болка… Забелязвате ли червенина? Изтича ли гноен секрет от окото? Всички тези симптоми са характерни за синдрома на червеното око, известен още като конюнктивит. Причините за появата му са различни.
Как най-бързо да се справим с конюнктивита? Ще откриете отговорите тук.

Научи повече за конюнктивита

Заекване при деца

Децата преминават през различни фази на вербално развитие. Във възраст между 2 и 5 години е съвсем нормално детето да изпитва затруднение в произнасянето на някои звуци, срички и фрази. Случва се в този етап на развитие на речта децата да говорят проточено и да повтарят срички.
Кога неправилното изговаряне на думите и заекването могат да се превърнат в проблем за пълноценното развитие на детето?

Научи повече за повръщането

Повръщане при малки деца

Колко сериозен повод за притеснение е повръщането при детето? Как да преценим ситуацията и да облекчим състоянието на мъничето възможно най-бързо? Открийте ценни съвети и полезна информация за справяне с проблема тук.

Научи повече за повръщането

Защото всяко заболяване
има решение...